Sabtu, 16 April 2011

DIY: Skin Laptop Carbon Fiber lookalike Dengan Budget Ciput!

Lame lappy without skin!
Anda bosan dgn rupa paras lappy kesayangan anda? ..Jemu dgn laptop skin yang out dated?? ..Mencari skin lain dari yang lain? ..Tak puas ati dgn harga laptop skin yang xmasuk akal fikiran? ..Jom DIY laptop skin dgn bajet ciput..

Bahan2 diperlukan:
  1. Carbon fiber sticker(beli kt kedai aksesori kerete..RM10 se meter)
  2. Cutter@gunting kapak
  3. Pembaris
  4. Lighter@hairdryer
  5. Laptop yg nk dijadikan mangsa
  6. Kesabaran yg tinggi                                           


1) Ukur sticker CF mengikut saiz lappy anda mnggunakan pembaris dgn tepat dan padat. Tandakan dgn pensil exam grade 2B pada ukuran yg diingini.

tangan kaki sume pakai..haha
 2) Potong sticker CF mengikut ukuran yg ditanda dengan cermat dan jimat menggunakan cutter atau gunting. Anda dilarang memotong CF mnggunakan gigi bagi mengelak kecederaan serius.

 3) Tampal sticker CF yg telah dipotong dadu  dengan cermat bagi mengelak gelembung udara terperangkap dan menghasiklan bonjolan2 hodoh pada lappy anda seterusnya mmbantutkan selera anda utk mnggunakan lappy trsebut.

 4) Panaskan sticker CF dihujung lebihan  bagi melembutkan sticker CF dan memudahkan sticker CF dibentuk pada penjuru dan lekukan.

PERINGATAN!: jangan panaskan sticker CF terlalu lama atau unggun api camping akan terjadi serta merta.
Awesome!!~

 5) Lekatkan sticker kegemaran anda bagi menyerikan lagi lappy anda yang smmgnya berseri dgn skin CF. Elakkan melekat sticker harga bagi mengelakkan fitnah dan salah sangka.

 Sticker CF juga terdapat dalam pelbagai warna dan anggaran se meter sticker CF dapat digunakan pada 2 lappy.AWAS: Finishing yg baik dan sempurna dapat mnyebabkan cemburu dan iri hati melampau pada sesetengah individu.

p/s: maaf kerana kualiti gambar kurang mmuaskan kerana ditangkap mnggunakan henpon cikai..

SELAMAT MENCUBA :)

0 comments: